Blar i Institutt for idrett, kosthald og naturfag på emneord "mat og helse"
Viser treff 1-4 av 4
-
Frukt og grønt i mat og helsefaget. En casestudie
(Master thesis, 2016-06-18)Bakgrunn og hensikt: Studier viser at barn og unge har et for lavt inntak av frukt og grønt i forhold til hva som er anbefalt. Skolen er en arena hvor en kan nå mange med kunnskap om hvorfor en bør spise mer frukt og ... -
Livsmestring, kroppsøving og mat og helse – en dokumentanalyse av livsmestring sin bevegelse i utdanningspolitiske styringsdokumenter, og livsmestring i møte med fagene kroppsøving og mat og helse på mellomtrinnet
(Master thesis, 2022)Folkehelse og livsmestring er et av de nye tverrfaglige temaene som er innført i Læreplanverket for Kunnskapsløftet av 2020 (LK20). Det pågår en debatt om hva livsmestring vil si innenfor dette temaet. Som følge av dette, ... -
Oppfatninger av natur i planverkene for kroppsøving og mat og helse i femårige grunnskolelærerutdanninger
(Journal article; Peer reviewed, 2019)Artikkelen tar utgangspunkt i at bærekraftig utvikling er vedtatt som tverrfaglig tema i norsk skole (grunnopplæringen) og i de femårige grunnskolelærer-utdanningene. Som lærerutdannere og skoleforskere tilknyttet ... -
Sunn mat i små kropper
(Skriftserien 2011 nr. 2, Chapter, 2011-04)