Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSårheim, Guro
dc.date.accessioned2017-05-19T11:42:26Z
dc.date.available2017-05-19T11:42:26Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2442926
dc.descriptionSk 152 Bachelor i sjukepleienb_NO
dc.description.abstractBakgrunn for val av tema: Tema er valt på bakgrunn av behovet for kompetanseheving og bevisstgjering blant helsepersonell og fordi dei eldre er i risikogruppa for underernæring. Problemstilling: «Korleis kan sjukepleiar førebygge underernæring hjå geriatriske pasientar?» Framgangsmåte: For å løyse problemstillinga er det brukt litteraturstudie. Det er gjort søk i relevante databasar for å finne aktuell litteratur og forskingsartiklar. I tillegg til dette er problemstillinga sett i lys av dagsaktuelle nyhender, relevante artiklar, samt lover og retningslinjer. Funn og konklusjon: Funna i denne studia basera seg på litteratur og forsking som allereie er kjent. For å førebygge underernæring hjå den eldre, må sjukepleiar ha kompetanse nok til å vite korleis ein kartlegg, kvifor det skal gjerast, og kunne setje i verk tiltak. Funna tilseier at personalet bør verte tilbydd undervisning om underernæring og få opplæring i korleis ein nyttar kartleggingsskjema og metodar for mål av kroppsmasseindeks. Det talar også for at sjukepleiar må verte flinkare på å inkludere pasienten, og endre måltidsrytmen for å sikre betre matinntak.nb_NO
dc.language.isonnonb_NO
dc.subjectunderernæringnb_NO
dc.subjectgeriatriske pasientarnb_NO
dc.subjectmatlystnb_NO
dc.titleGod appetitt min vennb_NO
dc.title.alternativeKorleis kan sjukepleiar førebygge underernæring hjå geriatriske pasientar?nb_NO
dc.title.alternativeGood appetite my friendnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.source.pagenumber21nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel