Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHåkonsen, Jeanette
dc.contributor.authorHelgesen, Anette
dc.contributor.authorLarsen, Linn Cecilie Austreim
dc.date.accessioned2009-07-24T07:48:37Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/151771
dc.description.abstractI denne oppgaven har vi gjennomført enn markedsundersøkelse for Sildehuset H. J. Kyvik AS. Vi har undersøkt hva som må til for at flere unge skal benytte seg av sildeprodukter fra H. J. Kyvik. Som et resultat av undersøkelsen har vi kommet med anbefalinger til produktforbedringer og markedsføringstiltak som H. J. Kyvik bør gjennomføre. Teoriene vi har brukt er for det første produktforbedring og de tre fasene i denne teorien forklarer strukturen i oppgaven. Videre har vi brukt Fishbeins enkle modell og de tre prosessene assosiasjon, verdisettings- og kombinasjonsprosessen. Til slutt har vi brukt teorien om de 4’pene produkt, pris, plass og påvirkning for å kunne komme med konkrete tiltak og anbefalinger, Metoden vi har valgt å benytte oss av er kvalitative intervjuer hvor vi har intervjuet 18 personer ved Høgskolen Stord/Haugesund. De vi intervjuet ble delt inn i to grupper: de som ikke spiser sild og de som spiser sild men ikke fra H. J. Kyvik. I analysedelen fant vi først ut hvilke egenskaper, verdier og assosiasjoner informantene hadde når det kom til valg av et fiske-/sildeprodukt. En kombinerer så informasjonen informantene har kommet med og finner ut hvor tilfredsstillende produktet er. Deretter har vi undersøkt hvorfor de tar de valgene de gjør når de velger ett fiske-/sildeprodukt og hva informantene mener skal til for at flere skal benytte seg av sildeprodukter i fremtiden. Etter gjennomføringen av analysen kom vi frem til flere interessante resultater. Vi syns det var verdt å legge merke til at det var så stor variasjon i assosiasjonen avhengig av om de spiste sild eller ikke. De som spiser sild hadde mer positive tanker knyttet til et sildeprodukt, mens de som ikke spiser sild hadde mer negative assosiasjoner. Det bør gjøres noen produktforbedringer ved selve produktet som for eksempel design, størrelse og tilbehøret i krukkene. De må få de unge til å velge akkurat deres produkt ved å gjennomføre endringer som gjør at de skiller seg ut fra andre sildeprodusenter. I og med at kvalitet og sunnhet var noe mange av informantene la vekt på, er dette noe H. J. Kyvik kan fokusere på i sin markedsføring. H. J. Kyvik må også markedsføre seg på en spennende måte, slik at de når ut til den nye målgruppen.en
dc.format.extent1298390 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonoben
dc.subjectØkaden
dc.titleSildehuset H. J. Kyvik ASen
dc.typeBachelor thesisen


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel