Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLokøen, Michelle Kvåle
dc.date.accessioned2009-04-06T08:09:47Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/150925
dc.description.abstractDenne oppgaven tar for seg ernæring til kreftpasienter postoperativt. Det er lagt vekt på sykepleiers rolle i ernæringsarbeid, hvilke særlige ernæringsmessige utfordringer kreftpasienter møter og hvilke ernæringsmessige utfordringer den postoperative fasen kan inneholde. Underernæring er en negativ faktor som kan virke inn på risiko for økt sykelighet og dødelighet. Underernærte og feilernærte stiller svakere ovenfor sykdom og behandling og vil ha økt risiko for komplikasjoner, hemmet sårheling, lengre rekonvalens tid og økt liggetid postoperativt. Kreftpasienter har en økt risiko for underernæring på bakgrunn av både selve sykdommen og behandling. Lavt inntak av mat hos kreftpasienter kan bunne i både psykiske og fysiske problem. Sykepleier må ha gode kunnskaper om kreftpasienters særlige ernæringsmessige utfordringer for å kunne ivareta ernæringsområdet til denne pasientgruppen. Sykepleier må ta hensyn til den individuelle pasient når det skal arbeides mot å sikre næringsinntak og god ernæringsstatus. Ofte vil det være nødvendig med et tverrfaglig samarbeid som sykepleier bør ta initiativ til. I tillegg til at mange pasienter er underernært ved innleggelse vil mange pasienter tape vekt under opphold på helseinstitusjoner. Pulverisering av ansvar og mangel på kunnskap innen området ernæring kan være årsaker til at ernæringsarbeid ofte ikke følges godt nok opp.en
dc.format.extent104999 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonoren
dc.subjectSykepleieen
dc.titleErnæring til kreftpasienter postoperativten
dc.typeBachelor thesisen


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel