Hvordan kan sykepleier bidra til riktig kost hos underernærte pasienter med Kols
dc.contributor.author | Hansen, Lisa | |
dc.date.accessioned | 2009-04-07T11:02:12Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/150823 | |
dc.description.abstract | Bakgrunn: Jeg har vært i praksis ved medisinsk avdeling, der jobbet jeg på en gruppe med spesialitet innen lungelidelser. Der møtte jeg flere pasienter med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Jeg bemerket at disse pasientene er ofte enten overvektige eller undervektige. Det var lite fokus på ernæring på avdelingen. Hensikt og mål: Hensikten er å finne forskningsresultater rundt ernæring til kolspasienter. Ettersom ernæringsstatusen viser seg å være avgjørende for prognosen og symptombildet er det viktig med økt forståelse innen kosthold blant helsepersonell. Målet med oppgaven blir dermed å øke mine kunnskaper om kost til underernærte kolspasienter og hva som blir sykepleierens rolle i ernæringsarbeidet. Problemstilling: Hvordan kan sykepleier bidra til riktig kost hos underernærte pasienter med KOLS. Metode: I denne oppgaven benytter jeg litteraturstudie. I en litteraturstudie benyttes litteratur som allerede finnes for å finne mulige svar på en problemstilling. Resultater og funn: Forskere har anbefalt rikelige mengder med proteiner, karbohydrater og omega tre flerumettet fettsyrer. Forskningen som er gjort viser at økt energimengde bør kombineres med fysisk aktivitet for å ha best effekt. | en |
dc.format.extent | 262984 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nor | en |
dc.subject | Sykepleie | en |
dc.title | Hvordan kan sykepleier bidra til riktig kost hos underernærte pasienter med Kols | en |
dc.type | Bachelor thesis | en |