Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKvalsund, Helene Westgaard
dc.contributor.authorTordal, Anita Sjøseth
dc.date.accessioned2021-07-05T11:56:02Z
dc.date.available2021-07-05T11:56:02Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2763403
dc.descriptionMaster i innovasjon og ledelse, Avdeling for ingeniør- og økonomifagen_US
dc.description.abstractDenne masteroppgaven har undersøkt hvilke dynamiske kapabiliteter som er viktige for bedrifter for å håndtere og dra nytte av teknologiske endringer i omgivelsene – i mediebransjen. Oppgavens teoretiske forankring er dynamiske kapabiliteter, samt sentrale begreper som innovasjon og digitalisering. Dynamiske kapabiliteter er “Bedrifters evne til å integrere, skape og rekonfigurere intern og ekstern kompetanse for å holde følge med endrende omgivelser” (Teece, Pisano og Shuen, 1997, s. 516). Det empiriske grunnlaget er basert på fem kvalitative dybdeintervju med fire bedrifter, samt klyngelederen i NCE Media. Bedriftens evne til å oppnå eller opprettholde konkurransefortrinn blir påvirket av interne dynamiske kapabiliteter og eksterne faktorer. De sentrale dynamiske kapabilitetene er omstillingsevne, innovasjonsevne, læringsevne og markedsorientering. Eksterne faktorer er samarbeidspartnere, nettverk, kunder, markedsdynamikk og teknologi. Vi har avdekket et tydelig skille mellom redaksjonelle- og teknologibedrifter. De redaksjonelle bedriftene opererer i moderate dynamiske markeder og har first-order dynamiske kapabiliteter. Teknologibedriftene opererer derimot i dynamiske omgivelser og har higher-order dynamiske kapabiliteter.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherHøgskolen på Vestlandeten_US
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.titleDynamiske kapabiliteter – hvordan håndtere og dra nytte av omgivelser i endringen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.description.localcodeMOØ300en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal