Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKuven, Britt Moene
dc.contributor.authorGiske, Tove
dc.coverage.spatialNorwaynb_NO
dc.date.accessioned2019-10-17T07:30:55Z
dc.date.available2019-10-17T07:30:55Z
dc.date.created2017-12-19T12:24:45Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationKuven, B. M. & Giske, T. (2018). Samhandling mellom sykepleier og lege: Viktig for sykehjemspasienters ernæringstilstand. Sykepleien Forskning, 2017.nb_NO
dc.identifier.issn1890-2936
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2622684
dc.description.abstractBakgrunn: Ernæringsarbeidet i sykehjem er både nødvendig og viktig helsehjelp. Ved mange sykehjem inngår ernæringsarbeidet som et samarbeid mellom flere faggrupper og fagpersoner. Forskning og tilsyn har avdekket at mellom 20 og 60 prosent av pasientene i sykehjem er underernærte. Hensikt: Studien belyser hvordan sykepleiere samhandler med lege. Temaet er lite belyst i forskningen. Metode: Studien har et kvalitativt design med analyse av fokusgruppeintervjuer med sykepleiere som er involvert i direkte pleie. Analysen bygger på Malteruds tilnærming til analyse av datamateriale, med helhetslesning, meningsbærende enheter, systematisering og abstraksjon før funnene ble sammenfattet. Resultat: Samarbeidet mellom sykepleiere og sykehjemslegen spiller en viktig rolle i ernæringsarbeidet i sykehjem. Pasientene og de pårørende trygges når sykehjemslegen tar opp ernæring ved innkomst, informerer om forventet utvikling underveis samt kjenner pasientens ønsker og behov. Samtidig har sykepleierne behov for en sykehjemslege som kjenner til pasientens individuelle ønsker og behov i ernæringsarbeidet, og som etterspør ernæringsarbeidet i avdelingen. Konklusjon: Erfaringene til sykepleiere i sykehjem tilsier at et samarbeid med sykehjemslegen er en viktig faktor i ernæringsarbeidet i sykehjem. Et godt samarbeid fremmer faglig forsvarlig ernæringsbehandling for pasienter i sykehjem.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorsk Sykepleierforbundnb_NO
dc.subjectsykehjemnb_NO
dc.subjecternæringnb_NO
dc.subjectsamarbeidnb_NO
dc.subjectlegenb_NO
dc.subjectsykepleiernb_NO
dc.titleSamhandling mellom sykepleier og lege: viktig for sykehjemspasienters ernæringstilstandnb_NO
dc.typeJournal articlenb_NO
dc.typePeer reviewednb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811nb_NO
dc.source.journalSykepleien Forskningnb_NO
dc.identifier.doi10.4220/Sykepleienf.2017.64510
dc.identifier.cristin1529610
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel