Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorFurset, Daniel Isdal
dc.contributor.authorLavik, Håkon Kløve-Graue
dc.date.accessioned2019-06-21T07:54:41Z
dc.date.available2019-06-21T07:54:41Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2601635
dc.descriptionMasteroppgave i innovasjon og ledelse, Høgskulen på Vestlandet, campus Bergennb_NO
dc.description.abstractFormålet med denne oppgaven har vært å undersøke i hvilken grad oppfatningen av inkubatorers tjenestetilbud samsvarer mellom inkubatorledere og oppstartsbedrifter. Studien har derfor en nyhetsverdi ved at den tar for seg to ulike analysenivå; inkubatornivå og bedriftsnivå, som har gitt oss en innsikt i opplevelsen av inkubatorers tjenestetilbud hos to ulike, men gjensidig avhengige, aktører. Vi har anvendt metodetriangulering som forskningsmetodikk, hvor vi benytter både kvantitative og kvalitative analyser i et forsøk på å belyse problemstillingen fra to ulike sider. Resultatene fra den kvantitative analysen viser at det er signifikante forskjeller mellom hvordan inkubatorlederne og oppstartsbedriftene opplever inkubatorens tjenestetilbud, der inkubatorlederne jevnt over vurderer tilbudet som bedre enn hva oppstartsbedriftene gjør. Data fra vår kvalitative analyse understøtter dette, og tilbyr potensielle forklaringer på hvorfor respondentene verdsetter tjenestene ulikt. Funnene i oppgaven kan bidra til å belyse et mindre kjent område innenfor inkubatorforskning, nemlig oppfatningen av tjenestetilbudet sett fra både tilbuds- og etterspørselssiden. Der andre studier ser på de konkrete inkubatortjenestene som tilbys, og i hvilken grad oppstartsbedriftene benytter seg av disse, fokuserer vår studie på de to aktørenes opplevelse av disse tjenestene. Gjennom en kombinasjon av kvantitative og kvalitative studier på to analysenivå har vi forsøkt å gjøre rede for to ulike syn på inkubatorers tjenestetilbud, og vi har avdekket både sammenfallende og divergerende opplevelser av dette. Spesielt mener vi vårt funn om diskrepans i oppfattelsen av tjenestetilbudet, samt mulige årsaker til dette, kan ha praktiske implikasjoner for inkubatorledere og øvrige beslutningstakere som påvirker utformingen av inkubatorprogram og tilhørende tjenestetilbud.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherHøgskulen på Vestlandetnb_NO
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.subjectbusiness incubator best practicenb_NO
dc.subjectattribusjonsteorinb_NO
dc.subjectentrepreneurshipnb_NO
dc.subjectbusiness incubationnb_NO
dc.subjectbusiness incubators state-of-the artnb_NO
dc.subjectthe evolution of business incubatorsnb_NO
dc.titleDen opplevde verdien av inkubatorers tjenestetilbud: En sammenlignende studie av inkubatorledere og oppstartsbedrifter i Norgenb_NO
dc.title.alternativeThe Perceived value of Business Incubator Services: A comparative study of incubator leaders and start-ups in Norwaynb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.description.localcodeMOØ300nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal