Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJohnsen, Birgitte
dc.date.accessioned2010-04-29T08:11:18Z
dc.date.available2010-04-29T08:11:18Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/151003
dc.description.abstractForekomsten av underernæring hos eldre i sykehjem er anslått til å være mellom 30 - 54 %. Underernæring medfører konsekvenser som fører til en rekke plager for den eldre som økt sykelighet, økt dødelighet og redusert funksjonsnivå. Det må derfor ses i sammenheng med faren for at den eldres livskvalitet trues. Tiltross for et økt fokus på ernæring de siste årene, og økt forskning på området kan det likevel stilles spørsmål om det samme fokuset er gjeldene i praksis. Påstanden bygger på resultater som kom frem i en rapport som omfattet totalt 570 sykehjem i Norge. De finnes mange tiltak som kan bedre og dermed forebygge underernæring. Jeg har i denne oppgaven valgt å ha fokus på kartleggingsarbeidet for å kunne avdekke underernæring før det blir et problem for den eldre. Jeg har også hatt fokus på miljøet under måltidet og hvilken effekt det har.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.subjectSykepleieen_US
dc.titleUnderernæring og livskvaliteten_US
dc.typeBachelor thesisen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel