Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKnutsen, Heidi
dc.contributor.authorLyng, Ane Margrethe
dc.contributor.authorNymoen, Charlotte
dc.contributor.authorSpissøy, Arild
dc.contributor.authorSvennerud, Mads
dc.coverage.spatialNorwaynb_NO
dc.date.accessioned2019-04-12T09:14:28Z
dc.date.available2019-04-12T09:14:28Z
dc.date.created2018-04-12T14:31:28Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.citationKnutsen, H., Lyng, A. M., Nymoen, C., Spissøy, A. & Svennerud, M. (2007). Økologisk mat i offentlig sektor (NILF Notat 2007-4). Oslo: Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning.nb_NO
dc.identifier.isbn978-82-7077-673-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2594442
dc.description.abstractI 2005 var 3,5 % av jordbruksarealene økologiske, og det var registrert 2 496 godkjente, økologiske produsenter i Norge. Andelen økologisk produksjon varierer mellom ulike landsdeler og produksjoner. Produksjonen av økologisk melk var på 25,6 mill. liter, eller om lag 1,7 % av totalproduksjonen av melk i 2005, mens for eksempel innveid mengde storfeslakt bare utgjorde 0,6 % av totalproduksjonen. Det er et klart vekstpotensial for økologisk produksjon i Norge, og for mange økologiske produkter kan det også være mulig å øke andelen som faktisk når markedet som økologisk. Storhusholdningsmarkedet i Norge kan deles inn ifølgende virksomheter: Institusjonsmarkedet som i hovedsak er offentlig, kantine og catering som er både privat og offentlig og hotell- og restaurantmarkedet som i hovedsak er privat. Storkjøkken på institusjoner serverer mat til pasienter, pleietrengende og andre, mens kantinene selger maten til sine kunder. Økologiske varer er noe dyrere enn konvensjonelle. Mens institusjonskjøkken må kompenseres for de økte kostnadene ved å øke andelen økologiske matvarer, kan kantiner velge å hente inn merkostnaden ved økologiske råvarer ved å ta en høyere pris. Hvor mye prisen kan øke ved omlegging til økologiske uten at etterspurt mengde reduseres, er ikke kjent. Hvilken mat som serveres vil ha noe å si for mulighetene til å substituere en eksisterende meny med en annen. Eksempelvis kan det tenkes at en kantine som i hovedsak serverer tørrmat lettere vil kunne oppnå et mål om en viss andel økologiske varer ved å bytte til relativt rimelige leveranser av økologiske bakervarer og økologisk ost og melk; mens et storkjøkken som i hovedsak serverer varmmat vil kunne ha vanskeligheter med å få relativt rimelige leveranser av økologiske poteter, kjøtt, fisk og grønnsaker. […]nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskningnb_NO
dc.relation.ispartofNotat (Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning : trykt utg.)
dc.relation.ispartofseriesNILF Notat;2007-4
dc.subjectOffentlig sektornb_NO
dc.subjectPublic sectornb_NO
dc.subjectØkologisk matnb_NO
dc.subjectOrganic foodnb_NO
dc.titleØkologisk mat i offentlig sektornb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Landbruksfag: 910nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Agricultural sciences: 910nb_NO
dc.source.pagenumber84nb_NO
dc.source.issue4nb_NO
dc.identifier.cristin1579018
dc.relation.projectNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: F033nb_NO
cristin.unitcode203,2,20,0
cristin.unitnameInstitutt for byggfag - Bergen
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel