Hvordan kan jeg som sykepleier bidra til at pasienter med demens i sykehjem får en tilfredsstillende ernæring?
dc.contributor.author | Austrheim, Christine Haugland | |
dc.date.accessioned | 2010-04-28T11:49:12Z | |
dc.date.available | 2010-04-28T11:49:12Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/150971 | |
dc.description.abstract | I min litteraturstudie har jeg valgt problemstillingen: ”Hvordan kan jeg som sykepleier bidra til at pasienter med demens i sykehjem får en tilfredsstillende ernæring?”. Bakgrunnen for dette er at jeg i forbindelse med tidligere praksis har opplevd at dette er en stor utfordring på sykehjem. Jeg har gått gjennom pensumlitteratur og andre bøker, samt gjort litteratursøk i flere databaser. For å kunne sette oppgaven inn i et sykepleiefaglig perspektiv har jeg brukt Virginia Hendersons teori om grunnleggende sykepleie. Undersøkelser viser til at det er flere tiltak som kan virke positivt inn på ernæringsstatusen til personer med demens som for eksempel økt kunnskap om ernæring og god kontrollering av næringsinntaket til hver enkelt pasient. Ernæring og trivsel henger også tett sammen og riktig håndterlig mat er av stor betydning til de som har en form for funksjonssvikt. Samtidig er det faktorer som kan påvirke ernæringsstatusen negativt, blant annet for langt tidsrom mellom kvelds og frokost. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.subject | Sykepleie | en_US |
dc.title | Hvordan kan jeg som sykepleier bidra til at pasienter med demens i sykehjem får en tilfredsstillende ernæring? | en_US |
dc.type | Bachelor thesis | en_US |